ANNONSE

EN UTEN OG TO MED: IPA Uten, Juleøl «kokosmakronstout», samt to varianter session-øl.
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Lanserer fire nye øl

Aass Bryggeri ligger ikke på latsiden. Fire splitter nye øl gjør i disse dager sitt inntog i butikker og polutsalg.


Alexander Jansen

 21.10.16, kl. 18:01
 02.03.17, kl. 15:22


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: En alkoholfri IPA på boks og tre nye varianter fra Aass' eget pilotbryggeri, «Bryggerhuset», blir nå tilgjengelig i drammensdistriktet. 

Alle fire å betrakte som spennende nyheter fra et etter hvert svært rikholdig sortiment hos Norges eldste bryggeri.

- Dette er snakk om fire vidt forskjellige øl, en eksklusiv juleøl i begrenset opplag, og tre nye som inngår i dagligvareutvalget, forteller pilotbryggerisjef Gard Karlsnes til DRM24.no.


NYHETER: I midten Aass' dyreste brygg noensinne, flankert av to nye butikk-øl på boks.

Kokosmakronstout

Den mest eksklusive varianten av de fire er en sterk juleøl på 8,6%, som har fått det eksotiske navnet «kokosmakronstout». Den er brygget i pilotbryggeriet, og blir kun å oppdrive på polet og utvalgte utesteder. 

- Her er det ikke spart på noe. Det er det dyreste ølet vi har brygget med tanke på råvarer, og kommer i et sesongopplag på 10.000 liter. Det er den første i en rekke på syv ulike juleøl vi skal produsere over like mange år, så dette blir et samleobjekt. Den blir ikke brygget igjen, sier Karlsnes. 

Stouten kommer i flaskeformat og skal ifølge Karlsnes tåle lagring på rundt fem år. 7. november slippes den på polet.

- Ølet er rett og slett laget for å smake som en kokosmakron med sjokoladetrekk, og er en mørk, søt stout lagret på kjempemengder med kokosflak og biter av kakao, sier Karlsnes.

LES OGSÅ: Aass lager øl på konjakkfat

To «session-øl» på boks

Minst like spennende for de store massene er to nye boks-øl, også disse unnfanget på pilotbryggeriet. De har fått merkelappen «session-øl», hvilket innebærer at de er en nedskalert utgave fra utelivsmarkedet tilpasset alkoholprosent for dagligvarehandel.

- Dette er to vidt forskjellige øl, men begge med gode erfaringer fra utesteder, sier Karlsnes. 

«Session Hefeweissbier» gikk til topps i NM for hveteøl for to år siden, og fikk tilsatt over 100 kilo banan i bryggeprosessen for å oppnå maksimal fruktighet og sødme.

- Det er en slags sydtysk, ukomplisert lettøl, uten for mye å gruble over. Noe for de som ikke er så glad i humle, forklarer Karlsnes. 

Broren, som har fått navnet «Session IPL», er derimot en variant med store mengder humle og bitterhet. 

- De er like på farge, men ellers svært ulike, sier Karlsnes.

LES OGSÅ: Lanserer eksklusivt bock-øl i begrenset opplag


EKSPERT: Gard Karlsnes står i bresjen for utvikling av nye brygg i pilotbryggeriet.
FOTO: VEGARD M. AAS / DRM24

Alkoholfri IPA

Den alkoholfrie «IPA Uten» ble til som følge av den gode responsen fra storebror med alkohol. 

- Dette med IPA har virkelig slått an, og har en smak av humlearoma som mange etterspør. Når det ikke passer med alkohol er denne super, som en litt mørkere og heftigere «ale» med masse humle. Faktisk det brygget vi bruker mest humle på, er denne varianten, sier Karlsnes. 

IPA'en er allerede ute i butikkene i drammensområdet.

LES OGSÅ: Aass tilbyr utestedene øl med egen oppskrift


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE