Vil unngå alvorlige ulykker

HJELMPÅBUD: Skiheisen i flere skianlegg på østlandet stenger for utforkjørere uten hjelm.

Skianlegg innfører hjelmpåbud

Hovden alpinsenter var først i landet med hjelmpåbud i sine skianlegg. Nå følger Kongsberg og trolig Drammen etter.

Publisert Sist oppdatert

KONGSBERG/DRAMMEN: Mandag kveld ble det kjent at Hovden alpinsenter innfører hjelmpåbud i skianlegget som Norges første, store skisenter.

Tirsdag ettermiddag gikk Kongsberg skisenter ut med den samme nyheten på sine facebooksider:

- Kongsberg skisenter ser opp til Hovden Alpinsenter som har gjennomført hjelmpåbud i sitt alpinanlegg. Vi syntes dette er et stort skritt i riktig retning med tanke på våre gjester sikkerhet! Vi vil støtte opp Hovden alpinsenter og ikke minst våre gjesters egen sikkerhet med å innføre hjelmpåbud i Kongsberg Skisenter, skriver daglig leder, Halvor Jamtveit. 

Skisenteret informerer videre at de håper at alle i bransjen vil se nærmere på dette, og at alle skisentrene i Norge innfører hjelmpåbud på sikt. 

Inspirert av alvorlig ulykke

Etter en innkjøringsperiode med de nye reglene vil det være totalforbud, og heisførerne vil ikke slippe inn utforkjørere uten hjelm.

- Våre ansatte vil informere alle gjester om hjelmpåbud, vi vil henge opp skilt som informerer om dette, og informasjonen vil være tilgjengelig på våre hjemmesider og Facebook.

- Hjelmer låner vi ut gratis til barn, og for 25 kroner til voksne, står det videre i kommentarfeltet. 

I forrige uke hadde skisenteret en større ulykke som kunne gått alvorlig galt dersom skikjøreren ikke hadde benyttet seg av hjelm. Dette skal ha inspirert til rask innføring av påbudet.

LES OGSÅ:  Feiret 50 år med fakkelkjøring og fyrverkeri

Drammen vurderer påbud

Daglig leder av Drammen skisenter, Erik Graaberg, sier til DRM24 at han syns hjelmpåbud er en veldig fin ting, og syns det er kjempebra at Hovden og Kongsberg går foran som et godt eksempel:

- Jeg skulle ønske alle kunne gjøre det samme! Et slikt påbud er bare effektivt om alle i bransjen innfører det, for det blir ikke bestandig tatt så godt imot av publikum. Vi prøvde det samme for 10-12 år siden, men det fungerte dårlig. De fleste hadde ikke hjelm da, men det har de nå, så det vil kanskje være enklere å innføre et slikt påbud i dag, sier Graaberg.

Graaberg forteller videre at påbudet skal diskuteres nøye før neste sesong, og at skisenteret vurderer det sterkt.
- Det er mange som argumenterer med at det er lite hodeskader, men det hjelper lite for den som er ødelagt for resten av livet. 

Drammen skisenter tilbyr i dag gratis utlån av hjelm for både barn og voksne, og håper alle som ikke har hjelm benytter seg av tilbudet.

LES OGSÅ: Startet bypåsken med "splashdown" i Aron

FOTO: KONSBERG SKISENTER
FOTO: DRAMMEN SKISENTER
Powered by Labrador CMS